Din naprapat i oxelösund

 

Jag har varit verksam som naprapat i 20 år och behandlar många olika åkommor och besvär med kroppen. Naprapati är ett samlingsnamn för flera behandlingsmetoder som bygger på både forskning och erfarenhet.

Behandlingsmetoden anpassas efter dina behov, vilket kan innebära att jag t ex behandlar med massage, ultraljud, ström, akupressur eller ledbehandling.

Innan behandlingen påbörjas går vi igenom dina besvär och jag gör en undersökning för att bedöma att du inte är i behov av läkarvård. Det är viktigt för att jag ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

 

Boka tid

Förebygg skador med 3 stretchövningar

Här kan du se tre stretchövningar som visar hur man sträcker ut musklerna i vaderna, nacken och bröstet.
De hjälper dig förebygga flera av besvären som finns beskrivna längre ner på sidan.

Nackmuskulatur

Lär dig stretcha nackmusklerna med hjälp av en stol för att förebygga stelhet i nacke och spänningshuvudvärk.

Bröstmuskulatur

Övning för att stretcha ut bröstmuskulaturen med hjälp av en dörrpost.

Vadmuskulatur

Två stretchövningar för att sträcka ut vadmuskulaturen.

Behandlingar som du kan få hjälp med hos naprapaten

Det är vanligt att jag får frågor om t ex ryggskott eller nackspärr kan behandlas med naprapati. För att besvara dessa frågor har jag därför sammanställt några av de vanligaste besvären som jag behandlar.

Är du fortfarande osäker på om en naprapatbehandling är rätt för dig kan du kontakta mig. Jag svarar på dina frågor och kan också hjälpa dig att avgöra om det är bästa behandlingsformen för dig.   

Spänningshuvudvärk

Uppträder oftast i bakhuvudet samt över ögon, panna och hjässa med tryckande karaktär. Värken kan också uppkomma i nacken, käkarna och tinningarna. Uppkommer ofta efter långvarigt och lågintensivt statiskt arbete. Även stress och synfel kan vara en orsak.

Detta går ofta att behandla på ett effektivt sätt. Först måste man ta reda på den faktiska grundorsaken till huvudvärken, vilket också ligger till grund för behandlingen. Man behandlar med en rad manuella tekniker, vilket bl a kan innebära massage av bröstrygg och nacke. Eventuellt behöver man också göra förändringar i kost, sömnvanor, träning och ergonomin på arbetsplatsen.

Nack- och skulderbesvär

Besvär i nacke och skuldra innebär smärta, värk eller nedsatt funktion i den ena eller båda kroppsdelarna.

Besvären återkommer ofta i de fall muskulära obalanser kvarstår pga för lite träning och för mycket statiskt arbete.

Detta går att avhjälpa med behandlingar hos mig i kombination med förädningar i din arbetsmiljö. Det kan involvera en rad olika saker som t ex kortare arbetspass vid datorn, höj- och sänkbar arbetsstation, en mer ergonomisk kontorsstol m.m.

Faktakälla: naprapater.se

Fler vanliga besvär som jag behandlar

  • Migrän
  • Ryggskott
  • Axelbesvär
  • Ischias
  • Musarm
  • Knäbesvär
  • Tennisarmbåge
  • Ländryggsbesvär

Vad gör en Naprapat?

Naprapaten undersöker och ställer en diagnos som sedan behandlas med den bäst lämpade behandlingsmetoden inom naprapati. Det innebär att man rehabiliterar smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelse- och stödjeorganen.

Naprapati är ett samlingsnamn för en form av behandling med fokus på mjukdelar som bindväv, fascia, ligament och muskulatur. Ordet Naprapati har sitt ursprung från tjeckiskans napravit, vilket betyder ”att korrigera” samt grekiskans pathos ”smärta”. Fritt översatt så får man då ”Korrigera orsak till smärta”, vilket beskriver det en naprapat gör på ett bra sätt.

I Sverige finns det över 1200 legitimerade och utövande naprapater, vilket är den största yrkesgruppen inom avancerad manuell medicin. Sammantaget utförs det ca 1,5 miljoner naprapatbehandlingar varje år i Sverige. Jag utför 1400-1500 behandlingar årligen på Nyköpings & Oxelösunds Naprapatklinik.

Jag är också medlem i Svenska naprapatförbundet, vilket är en organisation för naprapater.

På förbundets hemsida (www.naprapater.se) går att läsa:

”Naprapater förebygger och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödorganen. Genom att behandla både muskler och leder nås en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Denna helhetssyn är själva kärnan i naprapatin.”

 

 

Jan Erlandsson är medlem i Svenska Naprapatförbundet och behandlar kroppen från fot till toppen

Jan Erlandsson, legitimerad naprapat och medlem i Svenska Naprapatförbundet

Medlem i Svenska Naprapatförbundet

 

 

Boka tid